Manfakwak   Stichting Manfakwak
 


 

 

De kippenfarm van Vence Kaiba

Vence Kaiba  afgestudeerd aan de faculteit Science Technology in Jayapura West PapuaVence Kaiba is maart 2009 afgestudeerd aan de faculteit Science Technology in Jayapura. Hiernaast en hieronder de foto's van die heuglijke gebeurtenis.
Vence heeft tijdens zijn studie financiële ondersteuning gehad van Stichting Manfakwak.

Stichting Manfakwak geeft de studiebeurs niet ineens voor een heel jaar, maar in 4 gedeelten in de loop van het studiejaar. Studenten moeten tijdens hun studie voortdurend laten zien dat ze hun best doen om voor het volgende kwartaal de studiebeurs te ontvangen. Stichting Manfakwak controleert dus steeds of uw gift wel goed besteed is.

Vence Kaiba  diplomauitreiking Science Technology in Jayapura West PapuaVence is een echte aanpakker en heeft tijdens zijn studie al rondgekeken wat hij na zijn studie zou gaan doen. Vence zag in zijn omgeving dat restaurants behoefte hebben aan kippen, dus maakte hij het plan om na zijn studie een kippenfarm te beginnen. Hij klopte bij Stichting Manfakwak aan voor een startkapitaaltje. Hij had € 250,-- nodig.
(Het is toch niet te geloven met hoe weinig geld je voor deze mensen een start mogelijk maakt!!!)

Vence Kaiba  start kippenfarm in Jayapura West Papua Vence heeft inmiddels (2009) zijn eerste kippenschuur gebouwd en is zijn kippenfarm gestart.

De kippenfarm van Vence Kaiba loopt sinds de start uitstekend. Inmiddels heeft hij (2010) 5 keer 300 kippen geleverd aan zijn afnemers.
Zijn kippenfarm biedt nu ook stageplaats voor studenten van de opleiding Science Technology in Jayapura.
Zijn vrouw Jolanda Wakum volgt nu ook dezelfde opleiding.

Vence denkt inmiddels al weer verder. Dat heeft hij natuurlijk tijdens zijn studie geleerd. Hij zag dat er in Jayapura en omgeving bij een stijgende vraag onvoldoende capaciteit is om de kippen te slachten. Dus werkt hij al weer aan een "businessplan" voor het opstarten van een kippenslachterij.

Jolanda bezig met de kuikentjesHier ziet u Jolanda bezig met de kuikentjes van de farm.

Vence Kaiba diploma op zak Jayapura West PapuaVence Kaiba is een van die leerlingen waar Stichting Manfakwak heel trots op is, want hij is als papua niet bij de pakken neer gaan zitten maar bepaalt zelf zijn toekomst.
Hij is daarmee een voorbeeld voor veel andere jonge papua's. Mede door hem zullen zij zien dat er met doorzettingsvermogen toch iets te bereiken is ondanks de Indonesische bovenlaag in de bevolking die elkaar de baantjes toeschuift.
Hij is het waard dat u hem steunt!!!!

Vele helpende handen maken het Stichting Manfakwak mogelijk om deze ondernemer-in-spé een duwtje in de rug te geven.

Help Stichting Manfakwak helpen.