Manfakwak   Stichting Manfakwak 

 

Polikliniek Sopen: stand van zaken eind 2012

Met de hulp van onze voorzitters wijlen Stef Ondowafo en Herman Wambrauw van St. Manfakwak is de polikliniek opgezet in 2003.
Door het nieuw gevormde bestuur van overheid en Stichting Manfakwak Papua functioneert de polikliniek nu goed. Hieronder volgt het verslag van de directeur van Stichting Manfakwak Papua, de heer N. Meokbun:

publicatiebord Polikliniek Sopen

De poliklinkiek is geopend van maandag tot zaterdag. De samenwerking tussen de overheid en St. Manfakwak is eindelijk begin dit jaar 2012 van de grond gekomen. Het honorarium van de twee verpleegsters wordt betaald door de overheid, namelijk €125,- per maand. De dagelijkse leiding van de polikliniek is nu in handen van de overheid 'Afdeling Gezondheidszorg'.
Manfakwak heeft een adviserende rol en zorgt voor het onderhoud van de polikliniek. Één keer in de week komt de dokter van de stad om de patiëntendossiers door te nemen en voor werkbespreking met de verpleegsters.

dagelijks medische zorg Polikliniek Sopen

De patiënten komen dagelijks bij de polikliniek. Gemiddeld per maand worden er 100 mensen geholpen met uiteenlopende aandoeningen, zoals bijv. malaria, schurft, wonden en andere infectieziekten. Kinderen lijden vaak aan oogziektes en ringwormen. Voor ernstige aandoeningen worden de patiënten doorverwezen naar het ziekenhuis in Biak-stad.

Polikliniek Sopen